Ezt a receptet is többen kértétek, íme!
Csirkemell sajtos-gombás bundában
Hozzávalók:
6 vékony szelet csirkemell
néhány evőkanál liszt
só, bors
Bundázáshoz:
2 nagy tojás
20 dkg reszelt trappista sajt
kb. 4 evőkanál tejföl
1 kis üveg szeletelt gomba (12 dkg)
petrezselyemlevél
1 mokkáskanál só
kevés bors
Elkészítés: A
hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A bundázáshoz,
egy tálban összekeverem a hozzávalókat, sóval, kevés borssal és apróra vágott
petrezselyemlevéllel ízesítem, majd hozzákeverem a felszeletelt gombát is.
Előmelegítem a sütőt és egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. A hússzeletek
egyik oldalát megkenem a gombás-sajtos masszával, és a megkent oldalával lefelé
a sütőpapírra fektetem. Ha az összes hússzelet a tepsin van, a maradék masszát
elosztom és szétkenem a szeletek másik oldalán. Előmelegített sütőben, közepes
hőfokon kb. 30 perc alatt pirosra sütöm.
A sajtos-gombás
csirkemellet vegyes salátával vagy zöldséges rizzsel tálalom.
Megjegyzés: füstölt sajttal, medvehagymával vagy fokhagymával is ízesíthetjük.
0 megjegyzés: