Amikor még otthon laktunk, komoly fejtörést okozott, hogy mivel váltsam ki a szalámikat, felvágottakat a reggeli szendvicseknél. Őszintén szólva egy idő után már unalmas a párizsis, vagy szalámis szendvics, nem beszélve arról, hogy a minőségibb termékek egyáltalán nem olcsók és még így sem lehetünk biztosak abban, hogy mi kerül a termékekbe.
Gyakran készítettem ízesített krémsajtokat, körözöttet, tojáskrémet, zöldséges szendvicskrémeket, de a fasírt, vagy a vékonyra szeletelt sült hús is nagyon jól kiválthatja a hentesárukat.
Cukkinis
szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi
krémsajt
2-3 db cukkini
3 gerezd
fokhagyma
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A cukkinit meghámozom, lereszelem, olívaolajon puhára párolom, sóval, borssal,
reszelt fokhagymával ízesítem. A kihűlt cukkinit elkeverem a krémsajttal, majd
paradicsommal, bagettel vagy pirítóssal tálalom.
Spárgás-túrós
szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi krémsajt
25 dkg túró
½ csomag spárga
3 db főtt tojás
petrezselyem
só,bors
Elkészítés:
A spárgát enyhén sós vízben megfőzöm, kisebb darabokra vágom. A túrót a
krémsajttal elkeverem, hozzáadom a kihűlt spárgát és a kockára vágott főtt
tojást. A szendvicskrémet sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel
ízesítem.
Sonkás
szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi krémsajt
10 dkg trappista
sajt/füstölt sajt
20 dkg sonka
só, bors
petrezselyem (el
is hagyható)
Elkészítés:
A sajtot lereszelem, a sonkát apróra vágom vagy ledarálom. A krémsajthoz
keverem a reszelt sajtot és a sonkát, sóval, borssal ízlés szerint apróra
vágott petrezselyemmel ízesítem.
Gyümölcsös szendvicskrém
Hozzávalók:
20 dkg házi krémsajt
15 dkg
eper/málna
néhány evőkanál
méz
fahéj
zöld citrom
Elkészítés:
A gyümölcsöt villával összetöröm és hozzáadom a krémsajthoz. A krémet mézzel,
fahéjjal, zöld citrom levével, reszelt héjával ízesítem. Kaláccsal, brióssal
kínálom.
0 megjegyzés: