Author: Zsani
•21:28
Soha nem rajongtam a petrezselyemgyökérért, csak amolyan kötelező zöldség volt a húsleveshez és a gulyásleveshez, de főve nem igazán szerettem őket. Itt Angliában egyszer kóstoltam sütve, köretként tálalva és azóta rendszeresen készítem itthon. Kicsit ropogós, édeskés, nálunk tökéletesen kiváltja a tepsis sült burgonyát, így egy kicsit egészségesebb köret is.
Elkészítése is nagyon gyors, a petrezselyemgyökereket meghámozom, feldarabolom, kevés olajjal (fűszeres olajat is használhatunk) meglocsolom, kézzel összekavarom egy kicsit, hogy mindenhol érje az olaj. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom a zöldséget és közepes hőmérséklete addig sütöm amíg puha nem lesz. Ha kész kicsit megsózom és tálalom.


This entry was posted on 21:28 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 10/26/2014 , Aldebaran írta...

Kedves Zsani, nem okoskodasnak szanom, csak gondoltam, hatha erdekel: ez elvileg nem petrezselyemgyoker, hanem paszternek/pasztinak (parsnip), ami vaskosabb es edesebb, mint a mi petrezselyemgyokerunk. En akkor jottem ra, mikor az itt keszult vadas marha es husleves folyton tul edeskes lett (en is Angliaban elek). Azota rajottem, hogy a sult paszternak igen finom, de a magyar etelekbe otthonrol hozom a gyokeret ill. most mar lehet kapni felenk egy lengyel boltban. Angol boltban en meg sosem lattam petrezselyemgyokeret. Remelem, mondtam valami ujat :) Jo irast es sutest-fuzest, tok jo a blogod!

Udv Manchesterbol :)

 
On 10/26/2014 , Aldebaran írta...

Bocsi elirtam, paszternAk a becsuletes neve.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...