Author: Zsani
•19:47

A tej- és tojásmentes piskóta receptjét évekkel ezelőtt ismertem meg, szeretem, mert nagyon gyors és alig kell hozzá néhány hozzávaló. Gyerekek számára készített tortalapként is népszerű, sokan érzékenyekre a tejtermékekre, így nekik is jól jöhet ez a recept. Én most kevés ribizlivel szórtam meg, ez a gyümölcs nem ereszt sok levet, így ideális ehhez a süteményhez.
Ha tortaként készítjük és ragaszkodunk ahhoz, hogy tejmentes legyen az édességünk, akkor tölthetjük lekvárral, marcipánnal, gyümölccsel vagy vonjuk be olvasztott csokoládéval, szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Gyereksütemény (tej és tojás nélkül)

Hozzávalók: (22*15 cm-es formához)

12,5 dkg liszt
7,5 dkg cukor
1/4 csomag sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
3 evőkanál. kakaó
1,25 dl víz
1 tk. ecet
0,6 dl olaj
1/2 csomag vaníliás cukor
1 mk. fahéj
+ 1 marék ribizli

Elkészítés: A cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót összekeverem. A vizet, az olajjal, az ecettel elkeverem. Majd a száraz hozzávalókhoz hozzáöntöm a nedves hozzávalókat és jól elkeverem. Sütőpapírral bélelt formába öntöm a kakaós masszát, tetejére ribizlit szórok. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt közepes hőfokon megsütöm.
Ha kihűlt porcukorral megszórva tálalom.
 
This entry was posted on 19:47 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 megjegyzés:

On 7/20/2012 , Bridge írta...

Hasonlóan készítem én is, csak karobbal, bár ecetet még sosem raktam bele. Tényleg finom, és nagyon egyszerű.
A gyerekek biztosan örültek neki.

 
On 7/26/2012 , Zsani írta...

Bridge!
Nem gyerekeknek készült, csak tudom, hogy általában a gyerkőcök is szeretik.:) Ecet nélkül még nem próbáltam, de egyáltalán nem érződik az íze benne.

 
On 1/31/2013 , Andrea írta...

Szia,
A kakaót ki lehet váltani valamivel? :)

 
On 5/23/2013 , Zsani írta...

Andrea!

Nem próbáltam még kakaó nélkül, most elsőre a kókuszreszelék ugrott be, lehet érdemes lenne kipróbálni. De ha kakaó helyett több lisztet teszel, ugyanolyan finom lesz.

 
On 2/05/2014 , Judyt írta...

A kakaó karobporral kiváltható, már 6 hós kortól adható.

 
On 8/07/2014 , Névtelen írta...

Kedves Zsani! Szeretném neked megköszönni ezt a klassz kis receptet, már nagyon régóta keresek olyan sütireceptet a 10 hónapos kislányomnak, ami valóban sütemény, és nem csak arra hasonlít ;-) ! Nagyon egyszerű, gyors, és finom a végeredmény! Még egyszer köszönöm!!! ui.: Szerintem nagy sikere lenne ennek a receptnek a nosalty.hu-n a babareceptek között ;-) ! Üdv.: Lilla

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...