Author: Zsani
•16:57
Ma ebédre egy gyors gyümölcslevest készítettem, második fogásnak brassóit és sült burgonyát. Az utóbbi már szerepel a blogon így nem írom le a receptet. Bár a főzés nélküli gyümölcslevesről is írtam már, de ez a barackos változat olyan jól sikerült, hogy itt a helye.:)
Egy ideje barackot barackkal eszünk, mert egy helyi termelőnél nagyon finom, édes, lédús gyümölcsöt lehet kapni, így igyekszünk kihasználni:) Remélem, még egy ideig kapható lesz, mert baracklekvárt is szeretnék főzni belőle.


joghurtos őszibarack leves főzés nélkül fotó

Joghurtos őszibarack leves (főzés nélkül)


Hozzávalók:
8 db őszibarack
25 dkg natúr joghurt
kb. 6 dl tej
porcukor/méz

Elkészítés: Ha friss barackból készítjük a levest, akkor először távolítsuk el a barackok héját, majd magozzuk ki. A héjat egyszerűen eltávolíthatjuk, ha késsel kissé bevágjuk a gyümölcs héját, majd lobogó vízbe mártjuk (kb. 1 perc) ezt követően hideg vízbe hagyjuk langyosra hűlni, majd  lehúzzuk a héját.
A kimagozott barackokat felkockázom, az egyik felét egy nagy tálba teszem, a másik adag gyümölcsöt pedig összeturmixolom a joghurttal. A barackos joghurtot felöntöm annyi tejjel, hogy a turmix kehely kb. 3/4-ig legyen, mézet vagy porcukrot adok hozzá, ezzel is jól összekeverem. A turmixot a felkockázott barackra öntöm, hidegen tálalom.


joghurtos őszibarack leves főzés nélkül fotó

This entry was posted on 16:57 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 megjegyzés:

On 8/28/2011 , Kati írta...

Imádom a barackot, és ez a leves levett a lábamról, muszály lesz kipróbálnom.

 
On 8/29/2011 , Zsani írta...

Remélem, ízleni fog! Ma körtével csináltam, ez a változat is nagyon finom lett.

 
On 8/01/2013 , Névtelen írta...

Plusz pici fahèj meg citromlè! Isteni!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...